Статті

Програма “єОселя”: українці вже взяли іпотечні кредити на майже 4 мільярди

Від початку 2024 року програма “єОселя” допомогла українцям отримати кредити на купівлю майже 2,300 квартир та 50 приватних будинків, загальна сума яких становить майже 4 мільярди гривень. Цю інформацію надала пресслужба Міністерства економіки.

Загалом за 2024 рік видано іпотечні кредити на майже 4 мільярди гривень. Крім того, 25% кредитів надано на придбання житла першого продажу.

Заступниця міністра економіки Надія Бігун зазначила, що програма допомогла 2,300 українським родинам отримати квартири та 50 родинам — приватні будинки. Третина з них скористалися умовами масової іпотеки під 7%, доступної для всіх, хто не має власного житла або потребує його покращення.

Останнім часом українці отримали за програмою “єОселя” 234 кредити на суму 388 мільйонів гривень. З них 110 кредитів під 3% отримали військовослужбовці та силовики, 16 — педагогів, 23 — медики та 10 — науковців. Інші отримали кредити під 7%, зокрема безвласники житла, ветерани тощо.

Найбільше кредитів було взято для придбання житла на вторинному ринку та від забудовників. Найбільше іпотечних кредитів було отримано у Київській області, місті Києві, Львівській області, Одеській області та Івано-Франківській області. Загалом від початку програми 8,670 родин отримали кредити на суму 13,3 мільярди гривень.