Статті

Британські банки тестують токенізовані депозити

Британська торгова асоціація UK Finance розпочала пілотний проект з токенізації депозитів, розширюючи експериментальний реєстр для відстеження банківських платежів у всьому світі. Участь у проєкті беруть такі банки та компанії, як Barclays, HSBC, Citigroup, Lloyds Banking Group, Mastercard, NatWest, Nationwide, Santander, Standard Chartered, Virgin Money і VISA.

Ця ініціатива є останнім кроком у напрямку створення ефективної системи для токенізації депозитів і цінних паперів. Представники галузі сподіваються, що ці експерименти допоможуть зрозуміти, як спільна платформа для інновацій може поліпшити взаємодію з клієнтами та зменшити ризик фрагментації на ринках роздрібних платежів.

Очікується, що завдяки токенізації активів міжнародні транзакції будуть здійснюватися швидше і простіше, а також знизиться ймовірність помилок і шахрайства. Експериментальна фаза проекту триватиме до літа 2024 року, і результати будуть опубліковані в серпні. У цей час учасники зосередяться на різних аспектах, включно з перевагами для бізнесу та клієнтів, технічними аспектами та правовою базою, що стосується роботи системи розрахунків із загальним реєстром.