Статті

Результати дослідження: Зростає популярність цифрових банківських карток в Україні

За останній рік майже чверть українців відкрили цифрову банківську картку, свідчать результати щорічного дослідження MasterIndex від компанії Mastercard. Зростання цифрових оплат на 11 відсоткових пунктів, де 62% громадян вже користувалися цифровими картками для безконтактних платежів через смартфон або інші NFC-сумісні пристрої.

Тренд на диджитал-картки стабільний: третина учасників дослідження виразили готовність відмовитися від пластикових карток на користь цифрових протягом двох років. Інтересно, що 22% вже відкривали платіжні картки в мобільних банківських додатках минулого року.

Дослідження також показало, що 91% респондентів використовують банківські картки щонайменше кілька разів на тиждень. Популярність безготівкових платежів особливо помітна у таких категоріях, як послуги мобільного зв’язку, комунальні платежі, ліки, товари особистої гігієни та продукти харчування.

У фізичних магазинах 68% українців віддають перевагу безготівковим оплатам, а не готівці, що на 9% більше, ніж рік тому. Кожен десятий споживач уникає магазинів, де відсутня можливість розрахуватися карткою.

Онлайн-шопінг також залишається популярним: 9 з 10 опитаних купували онлайн у минулому році, і кожен четвертий робив це щотижня.

Дослідження також вказує на зростання популярності банківських продуктів для дітей: 34% батьків стверджують, що їхні діти вже мають власні платіжні картки, а ще 40% мають намір оформити такі картки в майбутньому.

Категорія грошових переказів також зростає: 67% опитаних роблять перекази від одного до кількох разів на місяць, переважно близьким або на благодійність.