Статті

Найбільший банк Колумбії запустив криптобіржу Wenia та стейблкоїн із прив’язкою до песо

Bancolombia Group, провідний банк у Колумбії, вирішив вступити до світу криптовалют, запустивши біржу Wenia та стейблкоїн COPW, прив’язаний до місцевої валюти — песо. Відповідно до Forbes, нова торгова платформа планує привернути 60 000 користувачів протягом першого року та стати конкурентом найбільшій криптовалютній біржі світу Binance.

Президент Bancolombia Group, Хуан Карлос Мора, зазначив, що компанія працювала над створенням криптовалютної платформи майже десять років, спрямованої на сприяння поширенню цифрових активів у регіоні. Під керуванням Wenia користувачі матимуть можливість торгувати біткоїном, ефіром, USDC та Polygon (MATIC).

Щоб отримати доступ до Wenia, трейдери повинні бути громадянами Колумбії, які проживають у країні. Представники Bancolombia Group попереджають про ризики, пов’язані з торгівлею цифровими активами, зазначаючи, що ці криптовалютні активи не є цінними паперами і не підтримуються урядом.

Згідно з глобальним індексом проникнення криптовалют за 2023 рік, Колумбія займає третє місце серед країн Латинської Америки. Wenia є незалежною організацією, зареєстрованою за межами країни, на Бермудських островах, і будь-які суперечки чи претензії розглядатимуться виключно в судах Бермудських островів.