Статті

Mastercard відмовиться від ручного введення номера картки під час онлайн-платежів

Mastercard оголосила про свою мету досягти 100% токенізації електронної комерції у Європі до кінця десятиліття. З 2030 року, згідно з планом Mastercard, європейцям більше не доведеться вручну вводити номер картки при оплаті онлайн незалежно від використовуваної платформи або пристрою. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Токенізація та її переваги:

  • Токенізація замінює 16-19-значний номер на платіжній картці безпечним токеном, що значно зменшує ймовірність платіжного шахрайства та покращує показники схвалення транзакцій.
  • Біометрична автентифікація на основі мобільних пристроїв усуває необхідність у паролях та одноразових кодах, використовуючи платіжні ключі доступу.

Історія та розвиток токенізації:

  • Служба токенізації Mastercard, запроваджена у 2014 році, сьогодні захищає 25% усіх транзакцій електронної комерції у світі.
  • Впровадження токенізації прискорюється на 50% щорічно, що свідчить про зростаючу популярність та необхідність цієї технології у забезпеченні безпеки онлайн-платежів.

Mastercard активно працює над тим, щоб зробити онлайн-платежі безпечнішими та зручнішими для користувачів, і план з повної токенізації в Європі є важливим кроком у цьому напрямку.