Статті

monobank знову потрапив до глобального рейтингу найкращих фінтех-компаній світу

monobank знову потрапив до глобального рейтингу найкращих фінтех-компаній світу

monobank, який працює на банківській ліцензії «Універсал Банку», вдруге увійшов до глобального рейтингу провідних фінтех-компаній світу. Відоме видання CNBC разом із дослідницькою фірмою Statista опублікували список 250 найкращих фінтех-компаній за 2024 рік. Цю новину повідомляє FinTech Insider.

Хто увійшов до рейтингу?

Рейтинг включає вісім категорій фінтех-компаній: альтернативні фінанси, банківські рішення, бізнес-процеси, цифрові активи, фінансове планування, необанкінг, платежі та управління капіталом. Найбільший сегмент представляють компанії, що займаються платежами, їх у списку 24%.

Оцінювання проводилось з березня по травень 2024 року, в ході якого було проаналізовано понад 2000 компаній і зібрано більше 20 000 точок даних. Компанії оцінювались за загальними показниками ефективності (40% ваги в оцінці) та специфічними для сегмента ключовими показниками ефективності (60% ваги).

monobank — єдиний представник України

Український monobank увійшов до списку найкращих світових необанків, ставши одним із 35 проєктів у цій категорії. Містом походження monobank зазначається Дніпро. Це єдина українська фінтех-компанія як у категорії необанків, так і в загальному рейтингу.

США очолює список за кількістю представлених фінтех-компаній (116), за ними йдуть Сполучене Королівство (30) та Індія (11). Цього року Індія випередила Німеччину (7) та Францію (3) за кількістю провідних фінтех-компаній. Також у топ-країни увійшли Сингапур (9), Бразилія (7) та Канада (7).