Статті

Комітет Ради схвалив законопроєкт про відміну переходу між літнім і зимовим часом

Комітет Ради схвалив законопроєкт про відміну переходу між літнім і зимовим часом

Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку рекомендував парламенту ухвалити законопроєкт про обчислення часу в Україні, який передбачає скасування переходу з літнього на зимовий час і навпаки. Про це повідомляє пресслужба комітету.

Згідно з повідомленням, законопроєкт № 4201 спрямований на захист здоров’я населення. Більшість науковців та лікарів вважають, що щорічне переведення стрілок годинника негативно впливає на здоров’я людей, викликаючи погіршення стану під час адаптації до літнього та зимового часу.

Наукові дослідження показали, що зміни часу можуть спричиняти захворювання серцево-судинної та імунної систем, оскільки порушують біологічні цикли. Крім того, доведено, що переведення годинника не сприяє енергозбереженню.

«Цей законопроєкт також спрямований на забезпечення територіальної цілісності та зміцнення національної безпеки України шляхом встановлення єдиного київського часу на всій території країни», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо: Літній час запроваджується щороку з останньої неділі березня по останню неділю жовтня для ефективного використання світлої частини доби.

Перехід на зимовий час відбувається в останню неділю жовтня.

Вперше літній і зимовий час було введено у Великій Британії в 1908 році для економії та більш раціонального розподілу електроенергії протягом доби.

У СРСР перехід на літній та зимовий час здійснювався з 1981 року.