Статті

Велика приватизація: Кабмін встановив стартові ціни для готелю «Україна» та ОГХК

Велика приватизація: Кабмін встановив стартові ціни для готелю «Україна» та ОГХК

Кабінет Міністрів України затвердив умови продажу єдиного майнового комплексу державного підприємства «Готель „Україна“» та державного пакета акцій у 100% АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» (ОГХК). Про це повідомила пресслужба Фонду державного майна.

Стартові ціни

  • Початкова ціна «Готелю „Україна“» складає 1 млрд 47 млн 637 тис. 152 грн.
  • Стартова ціна АТ «ОГХК» становить 3 млрд 899 млн 358 тис. грн.

Вже у понеділок, 15 липня, Фонд державного майна України проведе засідання аукціонних комісій щодо цих підприємств, після чого буде опубліковано повідомлення про приватизаційні аукціони.

«Ми зробили ще один крок до великої приватизації, яка відбудеться зовсім скоро. Велика приватизація — це не лише про продаж великих активів та поповнення державного бюджету, але й про залучення інвестицій, створення нових робочих місць, розвиток територій та підтримку економіки України в складні часи», — заявив голова Фонду державного майна Віталій Коваль.

«Готель „Україна“»

«Готель „Україна“» включений до переліку об’єктів великої приватизації розпорядженням уряду від 23 квітня 2024 року. Розташований у центрі Києва, за 200 метрів від станції метро «Майдан Незалежності», готель налічує 365 номерів, 8 конференц-залів, бізнес-центр, ресторан та інші об’єкти інфраструктури (парковка, салон краси, пральня тощо).

За умовами продажу, затвердженими урядом, покупець повинен зберегти основний вид діяльності підприємства, протягом шести місяців погасити заборгованість із заробітної плати та перед бюджетом, а також сплатити прострочену кредиторську заборгованість. Покупець також має забезпечити соціальні гарантії працівникам відповідно до законодавства та не може звільняти працівників протягом шести місяців з дня набуття права власності.

ОГХК

АТ «ОГХК» є найбільшим в Україні підприємством з видобування та збагачення титанових руд. До його складу входять Вільногірський гірничо-металургійний комбінат у Дніпропетровській області та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат у Житомирській області. Восени минулого року «ОГХК» відновила постачання ільменітового концентрату на європейський ринок.

Згідно з умовами продажу, покупець повинен зберегти основні види діяльності підприємства, інвестувати в технічне переобладнання та модернізацію не менше 400 млн грн, а також погасити заборгованість із заробітної плати та перед бюджетом.

Всі аукціони з продажу об’єктів великої приватизації будуть проводитися в електронній системі «Прозорро.Продажі». На період воєнного стану для об’єктів великої приватизації повторні аукціони зі зниженням стартової ціни не проводитимуться.