Статті

Україна поглиблює співпрацю зі Світовим банком: мільярдні інвестиції та реформи для приватного сектору

Україна поглиблює співпрацю зі Світовим банком: мільярдні інвестиції та реформи для приватного сектору

Україна та Світовий банк активізують співпрацю задля прискорення реалізації важливих реформ та стратегічних проектів, спрямованих на розвиток українського приватного сектору. Як повідомляє Міністерство економіки України, за останні півтора року ця співпраця суттєво поглибилася.

Уряд України прагне розширити присутність Світового банку в країні, оскільки його експертиза та фінансова підтримка є ключовими для реалізації реформ.

“Матриця реформ” — спільний проект, над яким працюють український уряд та Світовий банк, має на меті скоординувати дії партнерів у сфері економічних реформ. Крім того, триває розробка проекту RISE, в рамках якого Світовий банк надасть Україні 1 мільярд доларів США у вигляді позики та 30 мільйонів доларів грантових коштів протягом 2024-2027 років.

Проект стійкого, інклюзивного та сталого підприємництва (RISE) буде реалізовуватися протягом наступних 4 років. Його мета — підтримати урядові реформи, спрямовані на розвиток приватного сектору. RISE рефінансує витрати, здійснені в рамках державних програм підтримки, що реалізуються Мінекономіки, зокрема програми “5-7-9%” та “єРобота”.