Статті

Аналітики рекомендують продавати акції Tesla: «мало причин для оптимізму»

Аналітики рекомендують продавати акції Tesla: «мало причин для оптимізму»

Експерти Philip Securities радять продавати акції Tesla, оскільки останній квартальний звіт про прибутки компанії не викликав ентузіазму. Вони встановили ціновий орієнтир для TSLA на рівні $135, що означає потенційне зниження майже на 40% від поточних цін. Про це повідомляє investing.com.

Пониження рейтингу пов’язане з кількома важливими проблемами, включаючи менші, ніж очікувалося, постачання автомобілів та зниження цін, скорочення прибутків у автомобільному секторі, а також «обмежене обговорення» керівництвом Tesla короткострокових проблем.

Постачання електромобілів Tesla зросло на 15% порівняно з попереднім кварталом, що пояснюється шостим поспіль кварталом зниження цін на електромобілі та сприятливими умовами фінансування. Проте, порівняно з тим самим кварталом минулого року, постачання знизилися на 5%, що є другим поспіль кварталом зниження порівняно з попереднім роком, що вказує на стійку відсутність високого попиту.

Жорстка конкуренція, особливо в Китаї, залишається значною проблемою. Можливе скорочення податкових пільг відповідно до Закону про зниження інфляції у разі переобрання колишнього президента Трампа також може негативно вплинути на попит у США. Дохід від продажу автомобілів знизився на 7% порівняно з попереднім роком.

Крім того, поступове нарощування виробництва Cybertruck та тарифи Євросоюзу впливають на прибуткову маржу Tesla в автомобільній галузі — показник, за яким уважно стежать. У другому кварталі лідер з виробництва електромобілів звітував про маржу в 14%, що не відповідає очікуваним показникам.