Статті

Біткоїн досяг майже $70 тисяч завдяки великій конференції у США

Біткоїн досяг майже $70 тисяч завдяки великій конференції у США

У США відбулася Bitcoin Conference 2024, де Дональд Трамп виступив з підтримкою криптоспільноти. Перша криптовалюта різко зросла у вихідні, досягнувши майже $70 тисяч.

З 25 липня біткоїн зріс з $64 тисяч до $69 710. За останню добу зростання склало понад 3%.

Під час свого виступу на конференції Дональд Трамп заявив, що зробить США «світовим центром криптовалют», обіцяючи значне пом’якшення регулювання для криптовалютної галузі.

«Якщо ми не приймемо технологію криптовалют і біткоїна, це зробить Китай чи інші країни. Вони будуть домінувати, а ми не можемо дозволити Китаю домінувати. Вони вже досягли надто великого прогресу», — сказав Трамп.

Він також запропонував створити президентську консультативну раду з питань криптовалют і національний «резерв» біткоїнів, використовуючи криптовалюту, якою наразі володіє уряд США і яка була вилучена правоохоронними органами.

Зміна риторики

У криптоспільноті Трампа сприймають як «рятівника» індустрії, хоча раніше він називав криптовалюту аферою. Під час президентської кампанії 2024 року Трамп кардинально змінив свою риторику, сподіваючись на підтримку виборців, які бачать у криптовалюті майбутнє.