Статті

Укренерго та «Київ Цифровий» представили новий сервіс для моніторингу енергосистеми

НЕК «Укренерго» разом з сервісом «Київ Цифровий» запустили нову можливість для мешканців столиці, яка дозволяє оперативно дізнаватися про стан енергосистеми та потенційні відключення електроенергії. Про це повідомляє Укренерго.

Як користуватися новим сервісом

Користувачі, які встановили застосунок «Київ Цифровий» (більше 3 мільйонів осіб), тепер можуть отримувати актуальні повідомлення про електропостачання, включаючи заплановані графіки відключень та аварійні ситуації. Інформація оновлюється максимально швидко завдяки даним від Диспетчерського центру «Укренерго».

Щоб переглянути стан енергосистеми, потрібно натиснути на іконку нового сервісу на головному екрані застосунка. Користувач побачить актуальний стан системи на день та прогноз на наступний день. Графік відключень за конкретною адресою можна також перевірити в розділі ДТЕК.Світло.

Візуалізація сповіщень

Нововведення включає також візуалізацію сповіщень. Тепер в застосунку «Київ Цифровий» інформацію про стан енергосистеми подає відомий кіт Графік. Якщо він зелений, це означає, що з електропостачанням все гаразд. Жовтий колір сигналізує про недостатність електроенергії та можливість відключень, а червоний вказує на те, що відключення вже мають місце.

Розробка нового додатка від Укренерго

Укренерго також розробляє новий додаток, який дозволить мешканцям усіх регіонів України отримувати інформацію про стан енергосистеми, ймовірність відключень та оптимізувати споживання електроенергії протягом доби. Тим часом інформацію про енергетичну ситуацію можна отримувати через телеграм-бот «Диспетчер Укренерго», доступний для всіх споживачів.