Статті

SEC заявила, що не називала токени цінними паперами

Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) заявила, що ніколи не визнавала токени безпосередньо цінними паперами. Це випливає з виноски до позову проти криптобіржі Binance, про що повідомляє incrypted.

У виносці зазначено, що, використовуючи термін “цінні папери криптоактивів”, SEC не мала на увазі конкретні токени, а цілий комплекс контрактів, очікувань і домовленостей. Термін є скороченням, яке могло призвести до непорозумінь.

Комісія також висловила жаль щодо можливої плутанини, запевнивши, що більше не використовуватиме це позначення в такому контексті.

Головний юрисконсульт біржі Coinbase Пол Гревал нагадав, що SEC у своєму позові проти Ripple Labs використовувала термін “цифровий цінний папір” щодо токена XRP, що суперечить останній заяві. Джейк Червінські з компанії Variant Fund також висловив здивування ситуацією.

Раніше SEC внесла зміни до позову проти Binance, зазначивши, що не вимагає негайного рішення суду щодо класифікації криптоактивів як цінних паперів. Попри це, експерти вважають дії SEC черговою тактикою у судовій боротьбі.