Статті

Дональд Трамп анонсував випуск срібних монет за $100

Кандидат у президенти США Дональд Трамп оголосив про випуск срібних монет за ціною $100, старт продажів яких заплановано на 25 вересня 2024 року. Про це він повідомив на платформі X, як зазначає incrypted.

Згідно з інформацією на офіційному сайті, монети виготовлені зі срібла 999 проби. На аверсі монети зображено портрет Трампа, а на реверсі — Білий Дім.

«Це не просто колекційний предмет, а символ стійкості та сили американського народу, наших патріотів, яких ми так любимо», — зазначив Трамп.

Покупцям доступні два варіанти монет — з чорнінням і без. Кожна монета комплектується сертифікатом справжності та спеціальним фетровим мішечком.

Варто зазначити, що продукція офіційно позиціонується як «медальйони». «Карбування proof» означає, що медальйони виготовлені найвищої якості з дзеркальним оздобленням, що забезпечує чіткі деталі. Це оздоблення призначене, в першу чергу, для колекціонерів, а не для загального обігу.

У описі товару зазначено, що монета не є законним платіжним засобом. Кожна монета містить одну унцію срібла, ринкова вартість якого на момент написання становить $30,88, за даними BullionVault. Тираж монет є необмеженим.