Статті

Бізнес-асоціація розкритикувала уряд за підвищення податків, зазначивши, що постраждають лише сумлінні платники

Під час обговорення з урядом щодо підвищення податків підприємці висловили свої пропозиції, проте вони не були враховані. Про це повідомив президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков, передає ЕП.

«Ми провели багато зустрічей і обговорили всі питання, але ухвалили рішення, яке ухвалили. Пропозиції великих бізнес-асоціацій майже не були враховані», — підкреслив він.

Чижиков зауважив, що бізнес розуміє важливість нового пакету податків для України, адже бюджет знаходиться не в найкращому стані. Однак він висловив занепокоєння, що ті, хто завжди сплачував податки, знову заплатять більше, в той час як ті, хто уникнув сплати, не почнуть цього робити.

Президент ОП «Укрметалургпром» Олександр Каленков додав, що будь-яке підвищення собівартості через нові податки викликає сумніви щодо майбутньої діяльності підприємств.

«Важливо врахувати, що підвищення податків може призвести до закриття бізнесів, і в результаті податкові надходження зменшаться. Ефект буде зворотним», — зазначив він.