Статті

Нафтогаз майже вчетверо збільшив прибуток за пів року

Протягом першого півріччя 2024 року Група Нафтогаз заробила 24,4 млрд грн чистого консолідованого прибутку, що є майже вчетверо більшим показником у порівнянні з аналогічним періодом минулого року (6,6 млрд грн). Про це повідомила пресслужба Групи. Консолідований операційний прибуток у цей же період досяг 28,9 млрд грн, що також перевищує 14 млрд грн за аналогічний період 2023 року.

Група Нафтогаз зазначила, що значне поліпшення фінансових результатів стало можливим завдяки зростанню доходів від реалізації газу, нафти, нафтопродуктів та послуг з розподілу природного газу.

Серед ключових компаній, які продемонстрували прибуток за звітний період, – НАК «Нафтогаз України», АТ «Укргазвидобування», АТ «Укртрансгаз», ПАТ «Укрнафта», ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Україна» та АТ «Укртранснафта».

Також у січні-червні підприємства Групи сплатили 44 млрд грн податків до державного бюджету, що складає 7,5% усіх платежів, які контролюються Державною податковою службою.

Фінансова звітність за перші шість місяців 2024 року була перевірена незалежною міжнародною аудиторською компанією PricewaterhouseCoopers (PwC).