Статті

OpenAI відкрила нову кредитну лінію на суму $4 мільярди

З жовтня 2024 року OpenAI анонсувала запуск нової кредитної лінії на суму $4 мільярди, доповнюючи попередній раунд фінансування на $6,6 мільярда. Таким чином, компанія тепер має доступ до понад $10 мільярдів ліквідності, як зазначається в офіційній заяві, повідомляє mezha.media. Для цієї поновлювальної кредитної лінії розробник ChatGPT співпрацював із такими фінансовими установами, як JPMorgan Chase, Citi, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Santander, Wells Fargo, SMBC, UBS та HSBC. Отримані кошти будуть спрямовані на подальші інвестиції у штучний інтелект.

Цей крок ще раз підтверджує сильну співпрацю OpenAI з фінансовими установами, багато з яких є її безпосередніми клієнтами. Загалом $10,6 мільярда надають OpenAI можливість інвестувати в нові ініціативи та проводити «революційні дослідження та розробки».

«Ця кредитна лінія ще більше зміцнює наш баланс і забезпечує гнучкість для використання майбутніх можливостей зростання», — заявила фінансовий директор OpenAI Сара Фріар. «Ми пишаємося тим, що нас підтримують найсильніші банки та інвестори у світі».

3 жовтня розробник ChatGPT також залучив додаткові $6,6 мільярда в рамках нового раунду фінансування, в якому активну участь взяла компанія Thrive Capital, а також інвестори Microsoft і NVIDIA. Це підняло вартість OpenAI до $157 мільярдів.