Статті

Акції найбільшого китайського виробника чипів зросли на фоні стимулювання ринку

Акції найбільшого китайського виробника чипів Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC) піднялися на 28% через очікування нових заходів політичної та фінансової підтримки для індустрії. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

У понеділок акції SMIC досягли найвищого рівня за останні чотири роки, незважаючи на те, що компанію внесли до чорного списку США через звинувачення у підтримці китайської армії. Вартість компанії зросла на 65% з четверга, що еквівалентно приблизно $10,7 мільярда.

Менші конкуренти, такі як Hua Hong Semiconductor Ltd. та Shanghai Fudan Microelectronics Group Co., також показали зростання, збільшивши свою капіталізацію більш ніж на $2 мільярди за цей же період.

Зростання в секторі чипів відображає загальне пожвавлення ринку, яке спостерігається з кінця вересня, коли політичні обіцянки відновили довіру до другої за величиною економіки світу.

Багато інвесторів вважають, що Пекін, прагнучи стимулювати нерухомість та фінансовий сектор, також може підтримати виробників чипів. Чипи, які є основою технологій від штучного інтелекту до електромобілів, відіграють ключову роль у тривалому конфлікті з США за геополітичне лідерство.

Інвестори чекають на можливі додаткові політичні заходи після того, як китайські лідери виявили намір зупинити уповільнення економічного зростання країни.

Напередодні тижневих свят уряд запровадив стимули, зокрема зниження відсоткових ставок і обіцянку інвестувати до $340 мільярдів у підтримку фондового ринку. Очікується, що у вівторок провідний економічний планувальник Китаю представить новий пакет політик для стимулювання економічного зростання.