Статті

Акції Nvidia стрімко зростають після оголошення про нові чіпи для ШІ

Акції Nvidia демонструють швидке відновлення, оскільки компанія успішно розвіяла побоювання інвесторів щодо затримок у випуску продукції та довгострокових перспектив зростання, повідомляє Bloomberg, посилаючись на торгові дані. З початку жовтня вартість акцій Nvidia зросла на 11%, і наразі вона лише на 1% нижча за рекорд, зафіксований у червні. 18 червня акції закрилися на рівні $135,58, а 11 жовтня їхня ціна склала $134,8. На премаркеті 14 жовтня акції виросли на 1,07%.

Зростання акцій почалося після того, як генеральний директор Nvidia Дженсен Хуанг оголосив про запуск у виробництво нового чіпа для штучного інтелекту Blackwell, на який спостерігається “божевільний” попит. У серпні компанія вказувала на труднощі з випуском цих чіпів, оскільки їх виробництво виявилося складнішим, ніж планувалося.

Після зустрічі з керівництвом Nvidia аналітики Morgan Stanley повідомили, що замовлення на чіпи Blackwell розписані на 12 місяців вперед, що свідчить про стабільний бізнес компанії з високими перспективами. Ці заяви зміцнили впевненість інвесторів у тому, що акції Nvidia залишаються одним з головних інвестиційних об’єктів у сфері штучного інтелекту, особливо на фоні планів великих компаній щодо розвитку власних ШІ-ініціатив.

Аналітики прогнозують, що Microsoft збільшить капітальні витрати в 2025 фінансовому році майже на третину, до приблизно $58 мільярдів. Раніше інвестори були стурбовані можливими наслідками затримок у виробництві чіпів, однак нові оновлення вселили впевненість, вважає портфельний керуючий Martin Currie Investment Management Зехрід Османі.

Крім позитивних новин щодо чіпів Blackwell, інші фактори також викликали сплеск інтересу до сфери штучного інтелекту. Продажі Taiwan Semiconductor Manufacturing Company продемонстрували високий попит на продукти ШІ, а OpenAI під час останнього інвестраунду була оцінена в $157 мільярдів.

Також нещодавно стартап випустив модель o1 з можливостями “міркувань”, над якою працює і Alphabet, материнська компанія Google. Такі моделі ШІ можуть стати новою перспективною категорією для Nvidia, враховуючи їхні великі вимоги до ресурсів.

Експерт вважає Nvidia ключовим активом, і прогнозує, що попит на ШІ буде залишатися стабільним протягом багатьох років. Аналітики прогнозують, що виручка Nvidia цього фінансового року зросте більш ніж удвічі, а наступного — ще на 44%, повідомляє Bloomberg.