Статті

Курс біткоїна досяг нового максимуму у жовтні

Курс біткоїна (BTC) оновив свій максимум жовтня, підвищившись за добу на 2,8% з $62,7 тис. до $64,5 тис., згідно з даними CoinGecko. Вранці 14 жовтня біткоїн перевищив позначку $64,5 тис., вперше з 30 вересня. Загальна капіталізація криптовалюти за останню добу зросла на 0,7% і склала $2,354 трлн. Обсяг добових торгів досяг $81 млрд.

Індекс страху і жадібності на крипторинку наразі становить 48 балів зі 100. Показник піднявся з зони страху до нейтрального діапазону у минулі вихідні.

Ринкові настрої почали змінюватися на користь покупок завдяки позитивним економічним даним з Китаю та США, повідомляє CoinDesk.

Різке зростання курсу BTC сталося після того, як 14 жовтня акції в Китаї завершили ранкову сесію зростанням, а американські цінні папери також продемонстрували підвищення, оновлюючи свої максимуми. Курс Ethereum (ETH) за добу зріс на 2,9%, і на 10:30 його ціна коливалася близько $2,532 тис.

Більшість інших альткоїнів з топ-10 за капіталізацією також показали зростання. Найбільше подорожчала Solana (SOL) — на 4,3%.

Курс Toncoin (TON) знизився на 0,2%, а ціна Tron (TRX) впала на 1,2%, що є більш значним зниженням серед інших криптовалют.

Серед топ-100 криптовалют найбільше падіння зафіксовано у мемкоїна Popcat (POPCAT) — на 4,9%, тоді як найбільше зростання продемонструвала монета Ethena (ENA) — на 19,5%.

У понеділок, 14 жовтня, у США відзначається День Колумба, тому активність на ринках, ймовірно, буде зниженою, зазначають експерти.