Статті

Мінцифри анонсувало впровадження штучного інтелекту в державну діяльність

Міністерство цифрової трансформації України розробляє політику для впровадження штучного інтелекту в державні процеси. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на форумі «Диригенти змін», передає «Інтерфакс-Україна».

«У кожній сфері існують свої проєкти, які потребують формування. Окремий напрямок, який стане основоположним для кожної галузі, і про який ми активно піклуємося, — це, звісно, штучний інтелект», — зазначив Федоров.

Він наголосив на важливості того, щоб Україна не відстала від світових тенденцій, а стала центром інновацій. За словами Федорова, це дозволить Україні «обігнати» інші цифрові уряди.

«Ми піднялися з 102 місця у світі на 5 за п’ять років. Але нашою метою є перше місце, і штучний інтелект та автоматизація — це пріоритетні напрямки для нас», — додав міністр.

Також Федоров анонсував, що представники Мінцифри проводитимуть зустрічі з провідними ІТ-компаніями України для обговорення можливостей у цій сфері та залучення нових учасників.

«Я впевнений, що нас чекає революція, яку ми не можемо пропустити, і нам потрібно її очолити у світі», — підсумував він.