Статті

Стартап, підтримуваний засновником OpenAI, запускає криптобіржу

Компанія Arkham Intelligence, яка отримала підтримку від CEO та засновника OpenAI Сема Альтмана, планує запустити нову криптобіржу у листопаді 2024 року. Платформа має намір конкурувати з Binance, найбільшим гравцем на ринку. Про це повідомляє Bloomberg. Arkham вже зарекомендувала себе в криптоспільноті завдяки своїй аналітичній платформі, яка надає унікальні дані по ринку. Кожного місяця її послугами користуються близько 880 тисяч трейдерів і інвесторів.

Крім того, проєкт запустив власний токен ARKM, який доступний на різних біржах.

За інформацією журналістів, нова біржа Arkham буде спрямована на роздрібних інвесторів і намагатиметься конкурувати з Binance.

Компанія розробляла технологію для внутрішньої біржі протягом останнього року і вела переговори з інвесторами на Близькому Сході щодо залучення до $100 мільйонів.

Нагадаємо, що Сем Альтман також є засновником проєкту Worldcoin, який пропонує інноваційну технологію ідентифікації користувачів за допомогою сітківки ока. Однак ця технологія викликає неоднозначні відгуки в криптоспільноті та не подобається багатьом урядам. Чимало країн, зокрема Іспанія, заборонили або обмежили діяльність Worldcoin.