Статті

Трейдери скептично оцінили нові обіцянки Китаю щодо економічного стимулювання

У понеділок азійські акції демонстрували неоднозначну динаміку, переважно з низхідним трендом, оскільки інвестори оцінювали обіцянки Китаю щодо стимулювання економіки, озвучені у вихідні, які виявилися недостатньо конкретними, повідомляє Reuters. Раніше з’явилася інформація, що Китай може оголосити нові стимули на суму майже $300 млрд, однак у підсумку влада не надала жодних конкретних цифр.

Міністр фінансів Лань Фоань під час прес-конференції в суботу, на яку з великим інтересом очікували ринки, пообіцяв «значно збільшити» борг, проте залишив інвесторів у невіданні щодо загальної суми стимулів — деталей, необхідних для оцінки тривалості ралі на фондовому ринку.

«Більшість інвесторів вважають, що рішення Пекіна щодо реструктуризації боргів місцевих органів влади та житлового сектору з використанням коштів центрального уряду має більше значення, ніж вважають багато іноземних інвесторів», — зазначили аналітики Morgan Stanley у своїй клієнтській записці.

Ця розбіжність стала особливо помітною в понеділок, коли акції в Гонконгу відкрилися зі зниженням і проявили нестабільність на початку торгів, що різко контрастувало з акціями материкового Китаю, які розпочали тиждень зі зростання.