Статті

Бізнес-об’єднання виступають проти законопроєкту про підвищення податків

Федерація роботодавців України та Спілка українських підприємців висловили протест проти ухвалення законопроєкту № 11416-д, що передбачає підвищення податків. Член Податкового комітету ВР Ніна Южаніна повідомила про це в своєму телеграм-каналі.

Серед основних аргументів проти законопроєкту — запровадження нових податків для фінансових і банківських установ, що підриває довіру бізнесу до влади і суперечить положенням Податкового кодексу України. Також обурення викликає вимога щомісячної звітності з ПДФО для бронювання, поки не буде чітко визначено механізм бронювання.

Федерація роботодавців і Спілка українських підприємців вважають, що рішення органів влади повинні бути послідовними, обґрунтованими та законними. Вони підкреслюють, що пошук додаткових фінансових ресурсів має бути справедливо розподілений між бізнесом і більш ефективною роботою державних органів.

«Спрощення податкової системи, зниження адміністративного навантаження та боротьба з корупцією — це ключові кроки для залучення бізнесу до легальної економіки та збільшення податкових надходжень», — зазначила Южаніна, закликаючи владу до конструктивного діалогу.