Статті

Збереження облікової ставки стане ключовим для розвитку кредитування та депозитів — Сергій Мамедов

Восени, на фоні зростаючої інфляції, важливо зберегти облікову ставку на рівні 13% та ставку за 3-місячними депозитними сертифікатами на рівні 16%. Про це заявив Сергій Мамедов, голова правління Глобус Банку. За його словами, стабільність цих показників позитивно вплине на розвиток кредитування і депозитних програм, а також матиме заспокійливий ефект для громадян.

Ключові аспекти монетарної політики Мамедов наголошує, що українцям необхідно відчувати стабільність національної валюти, щоб інфляція не знецінювала заощадження, а кредитні ставки не підвищувались. Збереження ставок сприятиме довірі до гривні та стабільності економіки.

Потенційні енергетичні виклики восени Осінь може бути випробуванням для банків через можливі перебої з енергопостачанням, однак банківська система, за словами Мамедова, підготовлена до таких умов. Завдяки системі Power Banking клієнти зможуть отримувати банківські послуги навіть у разі віялових відключень світла.

Вплив на валютний ринок Щодо валютного ринку, експерт прогнозує, що Нацбанк продовжить підтримувати баланс між попитом і пропозицією, що запобігатиме різким курсовим коливанням. Він також припустив, що до кінця року курс долара залишатиметься у межах 41,3–42 грн.