Статті

Кількість криптовалютних мільйонерів зросла майже вдвічі за рік — звіт

Кількість людей, які володіють криптовалютами на суму понад $1 мільйон, за останній рік майже подвоїлася, досягнувши 172 300 осіб. Такі дані наводяться у звіті Crypto Wealth Report, підготовленому консалтинговою компанією Henley & Partners. Згідно з даними компанії, ця статистика актуальна станом на 30 червня.

У звіті також зазначено, що кількість осіб, які мають криптоактиви вартістю понад $1 мільярд, зросла на 27%, досягнувши 28 осіб.

Серед загальної кількості криптовалютних мільйонерів і мільярдерів є 85 400 власників біткоїнів з активами на суму понад $1 мільйон. Їх кількість зросла на 111% за рік. Кількість біткоїн-мільярдерів також збільшилася до 11 осіб, що становить зростання на 83%.

Загальна ринкова капіталізація криптоактивів майже подвоїлася порівняно з минулим роком, досягнувши $2,3 трильйона. Така динаміка пов’язана з виходом криптовалюти Ethereum на основні фінансові ринки та значним зростанням біткоїна в березні, зазначив Домінік Волек, керівник групи приватних клієнтів у Henley & Partners.

«Криптовалютний ринок 2024 року суттєво відрізняється від попередніх. Підвищення вартості біткоїна до понад $73 000 у березні стало новим історичним рекордом, а схвалення спотових біткоїн та Ethereum-ETF у США спричинило значний притік інституційного капіталу», — зазначив Волек.