Статті

Німеччина планує зменшити соціальні виплати для тих, хто відмовляється працювати

Уряд Німеччини розробив законопроєкт, який передбачає штрафи для тих, хто відмовляється від працевлаштування або працює нелегально. Як повідомляє Федеральне міністерство праці та соціальних питань, нові правила дозволять скоротити соціальні виплати на 30% протягом трьох місяців для тих, хто без поважної причини відхиляє запропоновані варіанти працевлаштування або навчання.

Також зміни торкнуться безробітних, які без вагомих причин не з’являються на прийом до центру зайнятості. Їм зменшать виплати на 30% на один місяць, тоді як раніше цей штраф становив лише 10%.

Для тих, хто отримує соціальну допомогу і працює нелегально, передбачено жорсткіші санкції. Центри зайнятості будуть зобов’язані повідомляти митну службу про підозри щодо незадекларованої роботи.

Окрім цього, нові правила визначають допустимий час на дорогу до роботи. Якщо робочий день триває до шести годин, то час на дорогу не має перевищувати 2,5 години в один кінець, а якщо більше — до трьох годин.

Також зміни передбачають можливість стажування для біженців, зокрема роботодавці отримають субсидії за звільнення працівників-біженців для проходження мовних курсів. Ці зміни мають бути схвалені парламентом Німеччини і можуть набрати чинності наприкінці року.