Статті

Південна Корея приєднується до Франції з вимогами до Telegram через злочини у цифровому середовищі

Президент Південної Кореї Юн Сук Ель закликав до всебічного розслідування злочинів сексуального характеру в цифровому середовищі після того, як місцеві ЗМІ повідомили про поширення у Telegram фейкових зображень і відео з південнокорейськими жінками, передає Reuters.

Комісія зі стандартів зв’язку, яка є державним регулятором у сфері медіа, планує провести засідання 28 серпня для обговорення заходів боротьби з таким контентом та його розповсюджувачами.

«Це зловживання технологіями, яке користується захистом анонімності, і це явно кримінальний злочин», — наголосив Юн на засіданні уряду. Він критикував соціальні мережі загалом, не згадуючи конкретно Telegram.

У перші сім місяців цього року південнокорейська поліція зареєструвала 297 випадків злочинів сексуального характеру з використанням дипфейків. Це на 117 випадків більше, ніж минулого року. Значну частину підозрюваних становили підлітки та молодь віком до 20 років.

Особливу увагу привернув аналіз газети Hankyoreh, яка дослідила канали Telegram, де поширювалися фейкові матеріали із зображенням студенток університетів, а також школярок середніх та старших класів.

Профспілка вчителів та освітян Кореї цього тижня повідомила про випадки маніпуляцій, в яких жертвами стали школярі, і закликала до розслідування. Водночас Центр підтримки жертв сексуального насильства в армії повідомив про жінок-військовослужбовців, які також постраждали від фейкових матеріалів у Telegram.

Репутація Telegram в Південній Кореї була зіпсована після розкриття мережі Nth room, яка через чати месенджера шантажувала людей інтимними фото, змушуючи їх до сексуального рабства.

У 2020 році лідера цього угруповання Чо Джу Біна було засуджено до 40 років ув’язнення. Відомо, що його жертвами стали щонайменше 74 жінки, серед яких 16 були підлітками.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що 24 серпня у паризькому аеропорту Ле-Бурже було затримано засновника та генерального директора месенджера Telegram Павла Дурова. Його арештували одразу після прибуття на приватному літаку.