Статті

Українці довіряють ПУМБ для збереження своїх заощаджень

Згідно з офіційною статистикою Національного банку України (НБУ), ПУМБ посів друге місце серед усіх банків України за приростом строкових депозитів у гривні та валюті, а також за приростом всіх пасивів роздрібного бізнесу в першій половині 2024 року.

Зростання депозитів і довіра клієнтів

На основі наглядової статистики НБУ, залишки на рахунках фізичних осіб у ПУМБ зростають швидше, ніж середні показники по банківському ринку країни.

Дмитро Поліщук, заступник Голови Правління ПУМБ з роздрібного бізнесу, зазначає:

«Ці дані ще раз підтверджують, що ПУМБ — це банк, якому довіряють. За 33 роки роботи ми жодного разу не скасовували виплати депозитів чи інші виплати своїм клієнтам. ПУМБ — вигідний приватний банк з сучасною та надійною інфраструктурою і зручним мобільним застосунком. Ми розуміємо потреби клієнтів та пропонуємо їм ефективні рішення для будь-яких запитів. Керуйтесь власними коштами та зберігайте їх вигідно на депозитах ПУМБ».

Показники депозитного портфеля

  • Станом на 01.01.2024: 47,5 млрд грн
  • Станом на 01.07.2024: 52,2 млрд грн

Зростання депозитів за перші шість місяців 2024 року склало 10%, або 4,7 млрд грн.

На 01.07.2024 у банку було понад 126 тисяч клієнтів-фізичних осіб, серед яких кожен мав в середньому по два відкриті вклади у ПУМБ.

93% клієнтів продовжують свої депозити у ПУМБ, що є одним з найвищих показників пролонгації депозитів в Україні.

Зростання заощаджень у МаніБокс

За шість місяців 2024 року заощадження клієнтів, переведені у МаніБокс — зручний сервіс для накопичень від ПУМБ, зросли на 90%. МаніБокс пропонує широкий вибір категорій автопоповнення та 5% річних на залишок коштів.

ПУМБ — надійний партнер

ПУМБ є одним з найстійкіших банків України, який вчасно виконує всі зобов’язання перед клієнтами та державою. Банк вже багато років входить у перелік системно важливих для країни банків, що підтверджено НБУ на початку цього року. З 2022 року по серпень 2024 року ПУМБ, як банк-агент Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, виплатив понад 1,4 млрд грн українцям, вкладникам інших банків-банкротів.

Детальніше про депозити ПУМБ і їх умови можна дізнатися на офіційному сайті банку.