Статті

Фонд Arkaim Advisors отримав найвищу дохідність на ринку завдяки інвестиціям в українські цінні папери

Борговий фонд під управлінням британської компанії Arkaim Advisors досяг найвищої дохідності на ринку завдяки інвестиціям у цінні папери українських компаній, повідомляє Bloomberg. Дохідність Emerging Markets Corporate High Yield Debt Fund, розмір якого становить $470 млн, склала 12%, що перевищує результати 99% подібних фондів, згідно з підрахунками агентства.

Фонд Arkaim Advisors інвестував в облігації таких українських компаній, як Нафтогаз України, Укрзалізниця та Метінвест, які показали найвищу віддачу на ринках, що розвиваються, — близько 73%, 52% і 19% відповідно. Середня дохідність для подібних фондів з неінвестиційним рейтингом складає 9,4%.

«У цих компаній є активи за межами України, які можуть підтримати їхній бізнес і забезпечити нас достатнім відшкодуванням у разі дефолту, що дозволяє нам почуватися впевнено», — зазначив головний інвестиційний директор Arkaim Advisors Дмитро Гріко.

До травня найбільша частка інвестицій фонду Arkaim Advisors була спрямована на Аргентину, але тепер основні вкладення зроблені в Україну, що становить понад 10% активів фонду.

Стратегія Гріко щодо інвестицій в Україні відповідає підходам інвесторів, які вкладають у корпоративні облігації на ринках, що розвиваються, повідомляє Bloomberg. Вони обирають борги надійних компаній з країн, які стикаються з економічними труднощами, при цьому більшість цих компаній мають доходи у твердій валюті або активи в інших країнах.

«Це ще один приклад того, як відокремлення суверенного ризику може бути вигідним для корпоративного інвестора, особливо коли суверен знаходиться в складному становищі», — додав Гріко.