Статті

Ціни на золото знизилися через зміцнення долара

Ціни на золото знизилися на азіатських торгах у середу, оскільки долар відновився після досягнення 13-місячних мінімумів. Ринки зосереджені на важливих даних про інфляцію, які можуть вплинути на майбутні рішення ФРС щодо процентних ставок, повідомляє investing.com.

Спотова ціна золота зменшилася на 0,5%, до $2,512.88 за унцію, а грудневі ф’ючерси впали на 0,2%, до $2,547.60 за унцію станом на 00:37 за східним часом (04:37 GMT). Нещодавно спотові ціни досягли рекордного рівня $2,532.05 за унцію.

Попри зниження цін, золото залишається близьким до рекордів, завдяки геополітичним ризикам, які підтримують попит. Окрім того, очікування зниження відсоткових ставок у США також підтримують ціну жовтого металу.

Відновлення долара, що спостерігається після досягнення 13-місячних мінімумів, послаблює ціни на золото, але золото зберігає значну частину своїх досягнень. Прогнозоване зниження ставок ФРС у вересні, підкріплене останніми “голубиними” коментарями чиновників, залишається в центрі уваги.

У п’ятницю буде опубліковано індекс цін PCE, ключовий показник для ФРС, який надасть додаткові індикатори щодо майбутньої динаміки відсоткових ставок.

Зниження ставок сприяє зростанню цін на золото, оскільки зменшує витрати на альтернативні інвестиції у низькодохідні активи. На цьому фоні також спостерігається приплив коштів до інших дорогоцінних металів, хоча їхні ціни залишаються позаду золота у останній місяць.