Статті

Євро залишається на рівні мінімумів через слабкі дані з Німеччини

Євро намагається визначити свій напрямок у понеділок, залишаючись неподалік мінімумів середини серпня, досягнутих минулого тижня на рівні 1.0950. Станом на 10:00 пара EUR/USD торгувалася нижче позначки 1.0970, зниження склало 0,07%. Причинами такого стану є зміцнення долара, який різко зріс минулого тижня, отримавши додатковий імпульс від сильних даних про ринок праці США. Це призвело до зниження очікувань щодо агресивного зниження ставки ФРС, і тепер ринки прогнозують ймовірність пом’якшення політики лише на 25 базисних пунктів у листопаді з ймовірністю 90%.

Ще одним негативним фактором для євро стали свіжі статистичні дані з Німеччини, які свідчать про подальше погіршення стану найбільшої економіки єврозони. Це підвищує ймовірність зниження ставки ЄЦБ на найближчому засіданні.

Обсяг нових виробничих замовлень у Німеччині, скоригований на інфляцію та сезонні коливання, знизився на 5,8% у серпні в порівнянні з попереднім місяцем, згідно з даними агентства Destatis. Закордонні замовлення зменшилися на 3,4% у порівнянні з липнем, тоді як внутрішні — на 10,9%. Замовлення з єврозони скоротилися на 10,5%, а з інших країн — на 2,2% у місячному обчисленні. Нові замовлення на проміжні товари зменшилися на 2,2%, замовлення на капітальні товари — на 8,6%, а замовлення на споживчі товари — на 0,9%.

У річному обчисленні обсяг нових виробничих замовлень у серпні знизився на 3,9%. Тим часом, за даними опитування Ifo, опублікованими в понеділок, діловий клімат у секторі роздрібної торгівлі Німеччини у вересні погіршився.