Статті

Британія оголосила про новий пакет військової допомоги для України

Британія оголосила про новий пакет військової допомоги для України

Британія оголосила про новий пакет військової допомоги для України під час візиту нового міністра оборони Джона Гілі до Одеси. Про це повідомила пресслужба британського уряду. Після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським та переговорів з міністром оборони Рустемом Умєровим, Гілі заявив про намір Великої Британії надати Україні новий пакет підтримки.

Новий пакет включатиме більше артилерійських гармат, чверть мільйона боєприпасів і майже 100 високоточних ракет Brimstone. “Як новий міністр оборони, я гарантую, що ми збільшимо підтримку Великої Британії і посилімо поставки необхідної військової допомоги”, — підкреслив Гілі.

Пакет включає також 90 протитанкових ракет Brimstone, 50 малих військових катерів для річкових і прибережних операцій, 40 машин для розмінування, 10 артилерійських гармат AS-90, 61 бульдозер для допомоги у створенні оборонних позицій. До цього Велика Британія передасть 32 нові стволи та критичні запчастини для раніше наданих артилерійських гармат AS-90, що дозволить випустити ще 60 тисяч 155-мм снарядів.