Статті

ДБР повідомило про нову підозру Жеваго у справі про виведення 519 мільйонів з банку Фінанси та Кредит

Державне бюро розслідувань (ДБР) оголосило про нову підозру колишньому акціонеру банку «Фінанси та Кредит» Костянтину Жеваго та трьом іншим особам. Підозра стосується виведення з банку суми в 519 мільйонів гривень, повідомляє ДБР у своєму прес-релізі.

За даними розслідування, у період з травня 2007 року по жовтень 2010 року Жеваго створив злочинну організацію, до складу якої увійшли керівники банку «Фінанси та Кредит» та інші особи, щоб вивести з банку зазначену суму.

Згідно з даними ДБР, учасники схеми залучали до банку засоби шляхом укладання неправомірних угод та оформлення кредитних договорів, які дозволяли вивести кошти з банку та легалізувати їх через офшорні компанії.

Серед інших злочинних дій учасників групи було укладення понад 100 додаткових угод, які дозволяли безпідставно збільшувати кредитний ліміт та виводити з банку кошти. Загальні збитки банку «Фінанси та Кредит» становлять 1,4 мільярда гривень.

ДБР оголосило підозру Жеваго у створенні та керівництві злочинною організацією, привласненні та розтраті майна, легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом в особливо великому розмірі у складі злочинної групи.

Також підозра оголошена колишньому голові правління банку та його двом заступникам. Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.