Статті

Експерти JPMorgan назвали відновлення крипторинку «тимчасовим феноменом»

Експерти JPMorgan назвали відновлення крипторинку «тимчасовим феноменом»

Аналітики JPMorgan Chase вважають, що недавнє зростання курсу біткоїна та інших криптовалют не є ознакою «бичачого тренду». На їхню думку, це короткострокове відновлення, і незабаром ринок може зіткнутися з корекцією, повідомляє Incrypted з посиланням на The Block.

Що кажуть експерти?

Експерти JPMorgan зазначають, що поточна ціна біткоїна, яка перевищує $67 000, є завищеною для поточних ринкових умов. Вони стверджують, що собівартість видобутку криптовалюти становить близько $43 000.

На момент написання статті курс біткоїна становить $66 814, що на 12,9% більше порівняно з попереднім тижнем, згідно з даними TradingView.

Фахівці JPMorgan також врахували різницю між біткоїном і золотом, скориговану з урахуванням волатильності. Вони вважають, що ці показники обмежують потенціал довгострокового зростання біткоїна.

У березні 2023 року в JPMorgan Chase заявили, що перша криптовалюта не зможе зрівнятися з золотом за обсягом в інвестиційних портфелях.

Компанія допускає можливе повернення крипторинку до висхідного тренду в серпні 2024 року. До того часу вплив виплат від біржі Mt. Gox і продажів біткоїна урядом Німеччини має вичерпатися, що сприятиме подальшому зростанню ринку.

Політичний контекст

Експерти також звернули увагу на ситуацію навколо кандидата в президенти США Дональда Трампа. Вони вважають, що біткоїн і золото можуть виграти від можливої перемоги Трампа на майбутніх виборах, оскільки інвестори очікують пом’якшення риторики уряду США щодо криптоіндустрії при зміні глави держави.