Статті

Графік відключення гарячої води влітку 2024 року у п’яти найбільших областях України

Літні відключення гарячої води стали щорічною практикою в Україні, пов’язаною із необхідністю проведення профілактичних робіт та підготовки систем до опалювального сезону. Влітку 2024 року жителі п’яти найбільших областей України також зіштовхнуться із тимчасовими незручностями. Розглянемо графік відключень у Києві, Харкові, Одесі, Дніпрі та Львові.

Київ

У столиці України гарячу воду планують відключати поетапно у кожному районі. Це дозволить мінімізувати незручності для мешканців. Орієнтовно відключення розпочнуться з середини червня та триватимуть до кінця серпня. Основні роботи включають перевірку та ремонт теплотрас, гідравлічні випробування та оновлення обладнання. Детальний графік буде опубліковано на сайті Київської міської адміністрації.

Харків

У Харкові гарячу воду відключать у кілька етапів, починаючи з кінця травня до середини вересня. У кожному районі будуть встановлені конкретні дати та терміни відключень, щоб провести усі необхідні профілактичні роботи. Як повідомляється на офіційному сайті міста, графік відключень був затверджений ще на початку року, щоб дати мешканцям можливість підготуватися до тимчасових незручностей.

Одеса

В Одесі графік відключень гарячої води також буде реалізовано поетапно. Відключення розпочнуться на початку червня та триватимуть до кінця серпня. Це пов’язано з необхідністю проведення гідравлічних випробувань та ремонту теплових мереж. Графік відключень буде опублікований на сайті Одеської міської адміністрації, а також у місцевих виданнях новин.

Дніпро

У Дніпрі відключення гарячої води заплановано на період із червня по серпень. Це дозволить комунальним службам провести усі необхідні ремонтні роботи та підготувати систему до зимового сезону. У кожному районі буде визначено конкретні дати відключення, щоб мінімізувати незручності для мешканців. Графік буде доступний на сайті міської ради.

Львів

У Львові планові відключення гарячої води розпочнуться у червні та триватимуть до серпня. Основні роботи включають перевірку та ремонт теплотрас, гідравлічні випробування та оновлення обладнання. Графік відключень буде опубліковано на офіційному сайті Львівської міської адміністрації, а також у місцевих ЗМІ.

Як підготуватися до відключення гарячої води

Щоб мінімізувати дискомфорт від тимчасової відсутності гарячої води, рекомендується підготуватися заздалегідь:

  • дізнатись точні дати відключень у своєму районі;
  • перевірити справність водонагрівачів (якщо вони є);
  • планувати свої відносини з урахуванням графіка відключень;
  • такі заходи допоможуть легше пережити період відключень та дозволять комунальним службам провести всі необхідні роботи якісно та вчасно.