Статті

MasterСard та найбільші банки США розпочали тест системи міжбанківських токенізованих розрахунків

Платіжна система MasterCard та декілька провідних американських банків оголосили про запуск тестової версії регульованої розрахункової мережі (RSN), яка ґрунтується на технології блокчейну з використанням доказу концепції (PoC).

Ця система RSN PoC призначена для використання технології блокчейну для розрахунків токенізованими активами комерційних банків, цифровими валютами центральних банків (CBDC), цінними паперами та іншими активами.

У тестуванні беруть участь такі банки, як US Bancorp, Wells Fargo, Citigroup, TD Bank NA, а також компанії VISA, Swift, USDF та інші.

Тестування RSN PoC проводиться у тестовому середовищі і включає трансакції з різними токенізованими активами, номінованими в доларах США для міжбанківських розрахунків та внутрішніх користувачів кредитних установ.

Адміністрування програми RSN PoC покладено на Асоціацію індустрії цінних паперів та фінансових ринків (SIFMA), а консультаційні послуги та контроль за дотриманням законодавства покладено на компанію Deloitte та інших незалежних експертів.

Рік тому MasterCard та Fluency уклали партнерську угоду щодо обробки платежів у цифрових валютах центральних банків.