Статті

Nasdaq планує вивести на ринок опціони на біткоїн-індекс у партнерстві з CF Benchmarks

Фондова біржа Nasdaq подала заявку до Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) на лістинг і торгівлю опціонами на біткоїн-індекс. Запуск нового продукту намічено у партнерстві з компанією CF Benchmarks, повідомляє incrypted.

Новий продукт буде торгуватися під тикером XBTX. Представники Nasdaq вважають, що цей інструмент надасть інвесторам можливість ефективно управляти та хеджувати свої інвестиції в біткоїн через опціони.

Грег Феррарі, віцепрезидент Nasdaq, заявив: «Ми раді нашому партнерству з CF Benchmarks у розробці опціонів на індекс Nasdaq Bitcoin, що забезпечить учасникам ринку надійні фінансові інструменти для доступу до екосистеми цифрових активів».

Феррарі підкреслив, що це партнерство сприяє подальшій інтеграції криптовалютного сектору з традиційним ринком цінних паперів, що свідчить про «зрілість сфери цифрових активів».

Новий продукт буде відстежувати індекс CME CFE CF Bitcoin Real-Time Index (BRTI). Якщо XBTX отримає схвалення, це будуть перші криптовалютні деривативи, які пройдуть кліринг через Опціонну клірингову корпорацію США (OCC).

Згідно із заявкою Nasdaq, опціони будуть виконуватись за європейським зразком і розраховуватимуться готівкою. Остаточна вартість розрахунків базується на довідковому курсі біткоїна CME CF (BRRNY), що оновлюється щосекунди шляхом агрегування даних з провідних криптовалютних бірж.

Генеральний директор CF Benchmarks Суї Чанг зазначив, що спотові опціони на біткоїн, орієнтовані на BRRNY, доповнять вже існуючі ф’ючерсні та опціонні контракти CME, розширюючи асортимент криптовалютних біржових продуктів на основі біткоїна.