Статті

NVIDIA опинилася під слідством через можливі антимонопольні порушення

Компанія NVIDIA та кілька інших неназваних фірм отримали повістки до суду від Міністерства юстиції США у рамках антимонопольного розслідування. Про це повідомляє Bloomberg, передає mezha.media. Міністерство посилює розслідування стосовно виробника чипів, намагаючись знайти докази можливого порушення антимонопольного законодавства.

Юстиція занепокоєна тим, що NVIDIA може ускладнювати перехід клієнтів на чипи інших постачальників та застосовувати санкції до тих, хто використовує альтернативні рішення для штучного інтелекту.

Раніше кілька компаній отримали запитання щодо своїх відносин з NVIDIA, а тепер їм надіслано обов’язкові судові запити на надання всіх необхідних даних.

NVIDIA заперечує звинувачення в антимонопольних порушеннях, заявляючи, що їхнє домінування на ринку зумовлене високою якістю продукції.

Крім того, увагу регуляторів привернула квітнева угода з придбанням компанії RunAI, яка розробляє програмне забезпечення для управління обчисленнями ШІ. Вони вважають, що ця угода може ще більше закріпити клієнтів за продукцією NVIDIA та ускладнити перехід до інших постачальників.

На тлі цих новин акції NVIDIA впали на 10% за день, що призвело до втрати капіталізації компанії на суму $280 мільярдів — це рекордний одноденний збиток в історії компанії.