Статті

Ринок криптовалют: зниження загальної ринкової капіталізації у червні

Ринок криптовалют: зниження загальної ринкової капіталізації у червні

У червні загальна ринкова капіталізація криптовалютного ринку скоротилася на 11,4%, повідомляється у звіті Binance Research.

TON показав значний зріст на 17,5%, досягнувши історичного піку у $8,24, завдяки успіхам програми «The Open League» та підтримці екосистеми через надання грантів. У той же час NB залишався відносно стійким, досягнувши історичного максимуму у $720,67, але закрив місяць зі зниженням на 18,8%.

BTC втратив 10,9% через очікування масштабного продажу з Mt. Gox і переміщення BTC урядами. ETH також зазнав спаду на 10%, незважаючи на позитивні новини щодо схвалення ETF та розслідування SEC щодо Consensys.

ADA і SOL стали об’єктом великої волатильності, втративши 14% і 16,2% відповідно. SOL показав певне відновлення наприкінці місяця завдяки новим ETF та інноваціям у своїй екосистемі.

AVAX, SHIB та DOGE зазнали значних втрат на 23%, 27,7% і 34,8% відповідно.

Загальний обсяг заблокованої вартості (TVL) у DeFi скоротився на 8,7% у червні, що відображає загальний спад на ринку. Варто відзначити, що мережі Bitcoin Layer-2 Bsquared і CORE показали значний ріст TVL на 332% і 300% відповідно. Також TON продовжив свій ріст з приростом TVL на 109% за місяць, досягнувши нового історичного максимуму в $685,9 млн.

Ринок NFT також відзначився тривалим спадом у червні, зі значним зниженням загального обсягу продажів на 26,2% порівняно з травнем, склавши $46 млн.