Статті

Sense Bank, Мінекономіки, Фонд розвитку підприємництва та Фонд енергоефективності запустили спільний проєкт

На офіційному сайті Sense Bank з’явилась інформація про підписання спільного меморандуму між банком, Міністерством економіки, Фондом розвитку підприємництва та Фондом енергоефективності. Цей документ започатковує всеукраїнський проєкт «Джерело Енергії», спрямований на інформування бізнесу, громад та ОСББ про наявні програми пільгового кредитування для впровадження енергоефективних ініціатив.

У межах проєкту заплановано серію заходів у регіонах України. Під час них представники згаданих організацій розповідатимуть про програми пільгового кредитування та механізми їх використання. За словами голови правління Sense Bank Олексія Ступака, меморандум є важливим кроком до підвищення енергонезалежності країни.

Міністерка економіки Юлія Свириденко наголосила, що проєкт допоможе малому і середньому бізнесу, ОСББ та житлово-будівельним кооперативам ефективно використовувати державні та банківські програми підтримки в енергетиці. Вже зараз банки надали кредити на суму понад 2 млрд гривень для придбання енергообладнання, що сприяє створенню нових потужностей в енергетиці.

Керівник Фонду енергоефективності Єгор Фаренюк додав, що завдяки співпраці з банками Програма «ГрінДІМ» стане ще доступнішою для громадян, які бажають встановлювати альтернативні джерела енергії у своїх оселях.

Голова правління Фонду розвитку підприємництва Андрій Гапон зазначив, що проєкт «Джерело Енергії» допоможе українцям зменшити витрати на енергію та підвищити енергетичну незалежність, що є важливою складовою економічної стабільності України.