Статті

UAPAY чекає ліцензію на відкриття рахунків та емісію карток

Фінансова компанія UAPAY має намір отримати ліцензії на відкриття платіжних рахунків та емісію карток до кінця поточного року, повідомила Генеральний директор компанії Юлія Федосюк під час конференції Digital Lending 2024 Української асоціації фінтех та інноваційних компаній (UAFIC) у Києві. Вона підкреслила, що це дозволить компанії розширити свої послуги та продукти.

УAPAY вже має одну ліцензію на переказ коштів без відкриття рахунків. Федосюк також наголосила на спрямованості компанії на поліпшення клієнтського досвіду, зокрема, через впровадження онлайн-верифікації для продавців.

За даними Національного банку України, частка UAPAY у переказах коштів усередині країни в розрізі систем у 2023 році становила 0,61%.

UAPAY — це національний платіжний сервіс, заснований у 2013 році, який надає фінансово-технічні рішення для онлайн-бізнесу. Відомості від Опендатабот показують, що статутний капітал UAPAY становить 7,01 млн гривень, виторг за минулий рік — 59,07 млн гривень, а чистий прибуток — 1,23 млн гривень. Кінцевим бенефіціаром є Анатолій Зарахович (75,1%), а серед співвласників також Олександр Зінченко (15%) і Тетяна Гудіна (9,9%).