Статті

Vodafone інвестував понад 2 мільярди гривень в економіку України з початку року

Vodafone Україна демонструє стабільність бізнесу і позитивну динаміку основних операційних та фінансових показників у першому півріччі 2024 року. Про це йдеться у релізі компанії.

Фінансові показники оператора

За перші шість місяців 2024 року виручка Vodafone склала 11,7 млрд грн. Показник OIBDA (операційний прибуток до амортизації) за цей період досяг 6,408 млрд грн, а маржа OIBDA становить 54,7%.

Чистий прибуток компанії склав 1,95 млрд грн, що на 14% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Це зниження зумовлене коливанням валютного курсу. Середній дохід на одного користувача (ARPU) у другому кварталі 2024 року склав 115,8 грн на місяць.

Зростання фінансових показників компанії також було спричинене збільшенням кількості клієнтів: до мобільної мережі Vodafone приєдналося 700 тисяч нових абонентів, а послугами фіксованого інтернету користуються вже понад 250 тисяч клієнтів.

Інвестиції

Vodafone продовжує активно реінвестувати прибуток у розвиток телекомунікаційної інфраструктури. У першому півріччі 2024 року обсяг капіталовкладень компанії в інфраструктуру країни становив 2,12 млрд грн.

За останні 2,5 роки повномасштабної війни Vodafone інвестував в економіку України 11,36 млрд грн. Основними пріоритетами інвестицій були підвищення енергостійкості об’єктів мобільного зв’язку, розширення ємності мобільної мережі та будівництво фіксованих мереж доступу до інтернету на базі сучасної технології GPON.