Статті

З’являться новий держбанк та держстраховик: акції Мотор-Банку та Мотор-Гарант передадуть до Фонду держмайна

Після завершення всіх судових процедур щодо стягнення 100% акцій «Мотор-Банку» та 90,1% страхової компанії «Мотор-Гарант», права на них передадуть державі через Фонд держмайна України. Про це в ексклюзивному коментарі для «Мінфіну» повідомила директор Департаменту санкційної політики Міністерства юстиції Інна Багатих.

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін’юсту щодо застосування санкцій стосовно експрезидента АТ «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва та екстоп-менеджера компанії Петра Кононенка.

Після цього у державу передадуть кошти, нерухомість та корпоративні права кількох підприємств, а також акції двох фінансових установ – АТ «Мотор-Банк» та ТДВ «СК «Мотор-Гарант». До Фонду держмайна України передадуть їхні акції.

Україна наразі має чотири державних банки: Приватбанк, Ощадбанк, Укрексімбанк та Сенс Банк (100% акцій у державі). Крім того, є два банки з державним капіталом – Укргазбанк (94,94% акцій у Міністерства фінансів) та Перший інвестиційний банк (88,89% акцій у Фонду держмайна).