Статті

Комітет ВР підтримав звільнення національного кешбеку від оподаткування ПДФО

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував ухвалити у першому читанні урядовий законопроєкт №11400, який передбачає звільнення кешбеку від податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) у рамках економічної платформи «Зроблено в Україні». Про це повідомив представник Кабінету Міністрів у парламенті Тарас Мельничук.

Зміни до Податкового кодексу

Законопроєкт пропонує внести зміни до Податкового кодексу, щоб запровадити програму кешбеку для покупців товарів українського виробництва. Відповідно до документа, до оподатковуваного доходу фізичних осіб не включатимуться кошти, отримані в рамках експериментального проєкту «Зроблено в Україні».

Як працюватиме програма кешбеку

Програма кешбеку надасть споживачам можливість отримувати компенсацію у розмірі 10% від вартості придбаних українських товарів. Для участі в програмі споживачам потрібно буде надати згоду на передачу інформації про покупки банкам, картками яких вони користуються. Крім того, необхідно відкрити спеціальний рахунок у одному з банків-учасників програми та отримати відповідну картку.

Як отримати кешбек через «Дію»

Користувачі мобільного застосунку «Дія» зможуть активувати послугу «Національний кешбек», вказавши спеціальну картку, на яку будуть щомісяця зараховуватися кошти. Максимальний розмір кешбеку становитиме 3 000 грн на місяць. Накопичені кошти можна буде використати для оплати послуг, таких як комунальні або медичні, придбання військових облігацій або пожертв на підтримку Збройних сил України.