Статті

Німеччина виділила 70 мільйонів євро для підтримки енергетичного сектора України

Німеччина оголосила про виділення 70 мільйонів євро в рамках зимового пакета допомоги для забезпечення України теплом та електроенергією. Цю інформацію повідомила пресслужба Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини. Завдяки додатковим коштам українські міста отримають невеликі теплоелектростанції, котельні установки, генератори та сонячні системи.

Ця підтримка в розмірі 70 мільйонів євро має на меті захистити український народ від наслідків російських атак. У заяві зазначається: «Швидко розширюючи децентралізоване та гнучке виробництво енергії за допомогою невеликих комбінованих теплоелектростанцій, котельних систем, генераторів і сонячних систем, можна запобігти найгіршим наслідкам у постраждалих містах і громадах».

Фінансування буде реалізовано через програми Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Всесвітньої продовольчої програми (ВПП). ЮНІСЕФ і ВПП планують використовувати ці кошти для підтримки шкіл, медичних центрів та пекарень, що забезпечують базове постачання.