Статті

Пенсійний фонд отримав 356,5 мільярда гривень надходжень від ЄСВ за 9 місяців

З початку 2024 року до Пенсійного фонду надійшло 356,5 мільярда гривень від єдиного соціального внеску (ЄСВ), з яких 42,8 мільярда гривень було отримано у вересні. Про це повідомила пресслужба Пенсійного фонду України (ПФУ).

Відповідно до оприлюднених оперативних даних, за період з січня по вересень 2024 року фактичні надходження до бюджету ПФУ від сплати єдиного соціального внеску, що використовується для загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, становили 356,5 мільярда гривень.

Власні доходи Пенсійного фонду, які складаються з частини соціального внеску та інших платежів, за дев’ять місяців цього року досягли 381,6 мільярда гривень, що на 46,9 мільярда гривень більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Крім того, з державного бюджету на фінансування пенсійних виплат у січні-вересні було перераховано 185,7 мільярда гривень, що на 1,2 мільярда гривень менше, ніж у 2023 році.

На виплату житлових субсидій та пільг до ПФУ за цей період надійшло 28,2 мільярда гривень, а на виплати за програмою загальнодержавного соціального страхування — 25,7 мільярда гривень.