Статті

Продавець техніки Apple відшкодував 10 мільйонів гривень несплачених податків

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Києві оголосили підозру директору компанії, що продавала техніку Apple через власну мережу магазинів, у несплаті понад 10 млн грн податків. Про це повідомила пресслужба БЕБ.

Під час досудового розслідування було встановлено, що протягом двох років службові особи компанії не відображали реальний прибуток, приймаючи оплату за товар через рахунки підконтрольних фізичних осіб-підприємців. Це дозволило знизити дохід підприємства на понад 55 млн грн.

У результаті компанія не сплатила до держбюджету більше 10 млн грн податків, що підтверджується висновками судово-економічної експертизи.

Директору компанії оголошено підозру в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. До моменту повідомлення про підозру компанія повністю відшкодувала завдані збитки.

Розслідування триває за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України на основі аналітичного продукту БЕБ під процесуальним керівництвом прокурорів Київської міської прокуратури.