Статті

Федрезерв зберіг відсоткову ставку у діапазоні 5,25-5,5% річних

Федеральна резервна система (ФРС) США зберігає відсоткову ставку за федеральними кредитними засобами в діапазоні 5,25-5,5% річних, відповідно до результатів дводенного засідання, що завершилося.

Це рішення, яке очікується більшістю аналітиків та економістів, підтверджує поточний високий рівень процентної ставки, що є максимальним за останні 23 роки.

Представники ФРС зазначають, що хоч інфляція за останній рік ослабла, вона залишається на підвищеному рівні. Проте останні дані свідчать про помірний прогрес у досягненні інфляційної мети Федерального комітету з операційних ринкових операцій (FOMC) у 2%.

Для досягнення максимальної зайнятості та інфляції на рівні 2% у довгостроковій перспективі ФРС прийняла рішення зберегти цільовий діапазон ставки за федеральними кредитними засобами на рівні 5,25-5,5% річних.

Комітет FOMC підкреслює, що економічні перспективи залишаються невизначеними, і вони продовжать оцінювати дані, що надходять, і прогнози, що змінюються, щоб підтримувати досягнення своїх цілей.

Вони також мають намір продовжити скорочення обсягу активів на своєму балансі і твердо прихильні до повернення інфляції до цільового рівня в 2%.

Надалі ФРС продовжуватиме стежити за розвитком подій на фінансових ринках та у міжнародній сфері та, за потреби, буде готова скоригувати свій підхід до грошово-кредитної політики. Рішення було ухвалено членами FOMC одноголосно.